Nederlandse designers en Euro Sox Plus ontwerpen Alzheimer Socks in strijd tegen Alzheimer

Amsterdam/Holten, 21 september 2015 – Verwarring. Dat is waarmee Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben. De Nederlandse topontwerpers Frans Molenaar (erven van), die zelf aan de ziekte van Alzheimer leed, en Mart Visser hebben samen met het Twents bedrijf Euro Sox Plus BV uit Holten hebben twee verschillende sokken ontworpen die deze verwarring symboliseren. De winst van de verkoop van de sokken wordt gedoneerd aan Alzheimer Nederland en komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer aan het VUmc Alzheimercentrum.

1 op de 5  – Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag. Rond deze dag wordt in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer, het belang naar onderzoek voor medicijnen én de impact van deze ziekte op patiënten en hun naasten. Want nog altijd zijn er geen geneesmiddelen voor deze ziekte. 1 op de 5 Nederlanders krijgt echter te maken met Alzheimer of een andere vorm van dementie.

De ziekte van Alzheimer is niet een ziekte waar mensen pas in hun allerlaatste levensjaren mee te maken krijgen. Veel mensen zijn zich dan ook niet bewust van het feit dat de ziekte ook onder jonge mensen voorkomt. Nederland telt op dit moment ruim 260.000 mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Over de hele wereld wordt onderzoek gedaan naar de oorzaken, mogelijke preventie en behandeling van dementie. Speerpunt voor onderzoek in het VUmc Alzheimercentrum is onder andere het vinden van manieren om de ziekte van Alzheimer zo snel mogelijk te signaleren.

Alzheimer SOCKS – Met het introduceren van de Alzheimer Socks op Wereld Alzheimer Dag willen de initiatiefnemers (o.a. Euro Sox Plus) van Alzheimer Socks het onderwerp voor iedereen bespreekbaar maken. De blauwe sok is ontworpen door Mart Visser. De andere sok werd ontworpen door (de erven van) Frans Molenaar, Visser’s leermeester en goede vriend. Frans Molenaar leed zelf ook aan de ziekte van Alzheimer. Het iconische zwart-wit waar Frans tot en met zijn 99ste collectie mee werkte, komt terug in zijn sok.

De Alzheimer Socks zijn te koop bij filialen van Albert Heijn, V&D en C&A en online via www.deBijenkorf.nl of www.AlzheimerSocks.nl. De Alzheimer Socks kosten €6,99 euro per paar of €9,99 euro voor twee paar. Voor meer informatie over de sokken, het initiatief en verkooppunten kunt u kijken op www.AlzheimerSocks.nl.

Team Alzheimer Socks

Team Alzheimer Socks


Bericht voor Redacties

De campagne Alzheimer Socks is een vrijwillig initiatief vanuit het Alzheimer Lab. Het Alzheimer Lab daagt verschillende jonge mensen uit het bedrijfsleven uit om Alzheimer op de kaart te zetten. Alzheimer Socks zijn twee unieke sokken, ontworpen door twee van de bekendste Nederlandse fashion-iconen, Mart Visser en (de erven van) Frans Molenaar. De sokken symboliseren verwarring en vormen de rode draad in deze campagne. De volledige winst van de campagne wordt gedoneerd aan Alzheimer Nederland ten behoeve van het onderzoek naar Alzheimer in het VUmc Alzheimercentrum. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken of de video bekijken. Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.


This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!